Stavanger Urologiske Senter AS

Kontakt oss på
51291890

man-fre 08-15
Forside Behandling Operasjoner Priser Om oss
 

 

 


 

Sterilisering av menn (vasektomi)

Sterilisering er den eneste helt sikre prevensjonsmetoden. Før en bestemmer seg for dette inngrepet, bør en imidlertid være sikker på at en ikke skal ha flere barn. Sterilisering beskytter ikke mot seksuelt overførbare sykdommer.

Når du kommer til oss for sterilisering, får du først grundig informasjon og samtale med kirurgen. Inngrepet utføres i lokalbedøvelse, og er lite smertefullt. De to sædlederene hentes ut gjennom hver sitt lille snitt i huden på pungen. Deretter fjernes en liten bit av dem, og endene sys igjen. Huden lukkes med sting som forsvinner av seg selv.

Etter operasjonen kan en ha lettere til moderate smerter noen dager, men vanligvis ikke mer enn at en får god smertelindring med Ibux eller Paracet.

Det er viktig å være klar over at en ikke får full effekt av inngrepet med det samme. Etter 20-30 utløsninger, eller etter 10-12 uker, skal en derfor levere sædprøve for å bekrefte at den ikke inneholder sædceller. Frem til da er det viktig å benytte annen prevensjon.

Som ved alle kirurgiske inngrep, er det en liten risiko for komplikasjoner, først og fremst blødning og infeksjon. Risikoen er liten, men av denne grunn må du kontakte oss snarest dersom pungen blir stor og hoven, du får mer enn moderate smerter, alternativt feber, eller dersom det væsker fra sårene. For å forebygge komplikasjoner, bør en unngå trening og tunge løft 1 uke etter inngrepet, og ikke dusje første dagen.

Gi beskjed ved bestilling av time dersom du bruker blodfortynnende medisiner.

 

Trang forhud (fimose)

Trang forhud er en relativt vanlig tilstand. Den kan være medfødt eller ha oppstått etter hvert av ulike årsaker. Medfødt trang forhud er meget vanlig, gir sjelden problemer, bedres oftest i løpet av puberteten og behøver vanligvis ikke behandling. Trang forhud hos voksne behandles dersom den gir plagsomme problemer/symptomer.

Tilstanden innebærer at forhuden ikke kan trekkes tilbake over penishodet i ikke-erigert/slapp tilstand, eller at forhuden strammer over penishodet i erigert tilstand/ved reisning. Dette kan igjen medføre besværlige problemer med hygiene, smerter ved samleie, sprekkdannelse og betennelse i forhuden, og i avanserte tilfeller vannlatingsbesvær.

Når en henvises til oss for trang forhud, får en først en grundig undersøkelse og samtale med urologen. Dette for å skreddersy behandlingen, slik at resultatet best mulig skal tilpasses hver enkelt persons utgangspunkt og forventninger til sluttresultat.

Behandling for trang forhud kan innebære fjerning av deler av eller hele forhuden. En slik operasjon utføres i lokalbedøvelse, og selve operasjonen medfører vanligvis ikke smerter. Etter operasjonen bør en holde seg i ro resten av dagen, og ikke løfte tungt første døgnet. En må regne med noe hevelse, ømhet og sårhet i operasjonsområdet en tid etter operasjonen, samt svie ved vannlating de første dagene. Samleie bør en vente med til såret er grodd, vanligvis innen 3-4 uker.

 

Kort penisstreng (kort frenulum)


Frenulum er en streng av hud mellom undersiden av penishodet og forhuden. For kort penisstreng kan gi opphav til smerte når huden strammes på undersiden av penis ved ereksjon. Strengen kan også ryke under samleie. 

Når en henvises til oss for trang forhud, får en først en grundig undersøkelse og samtale med urologen. Behandling for kort penisstreng er en liten operasjon som utføres i lokalbedøvelse. Selve operasjonen medfører vanligvis ikke smerter. Etter operasjonen bør en holde seg i ro resten av dagen, og ikke løfte tungt første døgnet. En må regne med noe hevelse, ømhet og sårhet i operasjonsområdet en tid etter operasjonen, samt svie ved vannlating de første dagene. Samleie bør en vente med til såret er grodd, vanligvis innen 2-3 uker.

 


 

 

Kontaktinformasjon
Telefon 51291890 (Man-fre 08.30-11.00 og 12.30-14.00).
Adresse: Hinnasvingene 55, 3. etasje, 4020 Stavanger (se kart).
Begrenset gratis parkering i kjelleren.
 
Åpningstider
Mandag til fredag kl 0800 - 1500